Механа Петела

За нас

Първото заведение от верига ‘’МЕХАНА ПЕТЕЛА’’ отваря врати през 2011г. в гр. Бургас с главен готвач майстор Тихомир Трифонов носител на златна награда на “БАЛКАНТУРИСТ”.
Три години по късно след своя успех Механа Петела отваря врати и в град Китен. Заведението е построено и аранжирано в традиционен битов стил.
Начело на кухненският екип застава ученикът на майстор Трифонов , шеф Християн Андонов. Със своите сладкарски и готварски умения той моделира едно меню изградено изцяло на българската национална и балканска кухня.

За нашите продукти и обстановка

Заведението работи изцяло с български продукти от “МАНДРА ВЕСЕЛИЕ”, “МЕСОКОМБИНАТ БРАТЯ РАДЕВИ’’ ,а зеленчуците се носи всяка сутрин от градините на близкото село Извор.
Рибните деликатеси се осигуряват от местните рибари .
Разполагаме с открито барбекю на дървени въглища . Автентична българска скара със собствена мляна кайма и откровено казано най-вкусното мариновано месо .
Ще ви изненадаме с големите си пици на пещ ,а от домашните пърленки замесени с квас и поръсени със странджански подправки ще останете възхитени!
Известни със своят домашен тарама хайвер , големите родопски сачове,прясната черноморска риба заведението се слави с една от най-добрите кухни по южното черноморие.
На обяд ще ви изненадаме с богато обедно меню с асортимент от 20 вида от най-вкусните традиционни български супи и гозби по бабини рецепти.
Механа Петела винаги е разполагала с голям оркестър , доказани певци и музикнти , които ще ви преведат през цялата балканска музика. С най-дългите хора ще станете част от веселбата,която е гарантирана при нас!